Детаљ са преса у ”Сејдефи” / -фото: живана јањушевић
19/06/2022 u 13:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Да може, понијели би "наше" сунце у Њујорк

Финални концерт 6. издања Made in New York Jazz Festival Montenegro 2022, одржаће се вечерас у Капитал плази, а 7. издање почиње 24. јуна, поново у Тивту и завршава 26. јуна у Подгорици

Концертом који почиње вечерас у 21 час у атријуму подгоричке Капитал плазе завршава шесто издање Made in New York Jazz Festival Montenegro 2022. Ово издање фестивала почело је прексиноћ концертом у Тивту у Порто Монтенегру на Синхро сцени, а настављено синоћ концертом у етно џез клубу "Сејдефа".

Уочи вечерашњег концерта на конференцији за медије обратили су се организатори фестивала Владимир Мараш, испред црногорске издавачке куће "Rabbit Records" и Мајкл Бровкин, испред Made in New York Competition and Festival INC из Њуjорка (САД). Испред новог стратешког партнера фестивала говорио је Данило Калезић, пи-ар Адриатик Маринас Порто Монтенегро.

Како је рекао Мараш шесто издање требало је бити одржано прошле године, али је одложено због познатих пандемијских прилика. Ове године одржаће и седмо издање Made in New York Jazz Festival Montenegro, које почиње 24. а завршава 26. јуна. Тако ове године, додаје Мараш, умјесто три, у Црној Гори имају десет фестивалских џез дана. Фестивал је, додаје, изазвао пажњу и публике и медија.

Бровкин, директор фестивала из Њујорка, истакао је да им је продукција два фестивала у кратком периоду, изузетан изазов, а истовремено и задовољство.

Новинарима су се обратили и учесници фестивала из САД Џон Ли, продуцент, гитариста Стенли Џордан и пјевачица Лезли Харисон, који нијесу крили одушевљење природним љепотама Црне Горе и љубазношћу Црногораца, али и чињеницом да свирају с одличним музичарима.

Тако је Харисон рекла:

– Кад бих могла, понијела бих са собом у Њујорк овдашње сунце - истакла је Харисон.

Калезић је рекао да су задовољни досадашњом сарадњом са фестивалом одлучили да је продубе и наставили на овај начин, као стратешки партнери.

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:31