Јан Бударж (ФОТО: ВИКИПЕДИЈА) / -ФОТО: ВИКИПЕДИЈА
07/07/2022 u 11:00 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Djela Jana Budarža u Kuslevovoj kući

Organizator dvodnevnih dešavanja u Kuslevovoj kući je Ambasada Republike Češke, a povodom predsjedavanja Savjetom EU

Djela poznatog češkog autora, glumca, pisca, režisera i pijaniste Jana Budarža biće predstavljena u Kuslevovoj kući u ponedjeljak 11. i utorak, 12. jula. Biće predstavljena i izložba plakata crnogorskoj publici. Organizator dešavanja je Ambasada Republike Češke i to povodom predsjedavanja Savjetom EU, koje je preuzela 1. jula ove godine.

Postavku izložbe čini serija postera Češke kao predsjedavajuće zemlje sa porukom "EU ujedinjenja u različitostima" (The EU United in diversity), kao i resital ovog mladog umjetnika i crnogorske violinistkinje, Verice Čuljković.

– Jan Budarž je osobit stvaralac, koji se kreće između različitih žanrova, kako profesionalnih tako i zabave, ali prije svega je glumac. Autor je mnogih poznatih čeških filmova, od kojih se posebno izdvaja njegovo premijerno djelo "Princ Mamanek" prema istoimenoj knjizi čiji je i sam autor. Film će snimiti kao reditelj i istovremeno glumiti glavnog junaka, razmaženog princa Ludvika, koji je primoran da iz toplog doma ode u svijet. Premijera ovog filma planirana je i za crnogorsku publiku na jesen ove godine - poručuju iz Ambasade Češke.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 16:24