Kino klub Podgorica / -foto: KINO KLUB PODGORICA
29/09/2022 u 11:42 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodest: Omladinski kino aktivizam

Publika će biti u prilici da pogleda,,Kratki film o kino entuzijazmu" u režiji Filipa Markovinovića i kratki televizijski dokumentarac o omladinskim radnim akcijama u SFRJ

Prezentacija projekta "Omladinski kino aktivizam – Kino klub Podgorica" biće održan večeras u 20 časova, u sali DODEST u KIC-u "Budo Tomović".

Publika će biti u prilici da pogleda "Kratki film o kino entuzijazmu" u režiji Filipa Markovinovića, koji se bavi posleratnim razvojem i uzletom novosadske kinematografije u periodu od 1951. do 1967. godine. To je priča o grupi mladih zaljubljenika u film koji su svojim zalaganjem uspjeli da kroz rad u Kino klubu Novi Sad, a kasnije u Neoplanta filmu, Novi Sad bar na kratko učine bitnim centrom evropske kinematografije. Nakon toga, slijedi kratki televizijski dokumentarac o omladinskim radnim akcijama u SFRJ. Po završetku projekcije biće organizova razgovar sa organizatorima i učesnicima iz Crne Gore, naši gosti biće Rajko Andrijašević, Komadant SORA (Savezne Omladinske Radne Akcije) 1985. i Zoran Lakušić, predsjednik omladine Titograda 1984.

Cilj ovog proјekta јe oživljavanje duha kino amaterizma, entuzijazma i aktivizma u Podgorici, a oslanjajući se na zaboravljeno naslijeđe i značajnu tradiciju Kino kluba "Titograd", navodi se u saopštenju.
Ulaz je slobodan.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 05:09