Сцена из ријечке ”Сретне кућице” / -МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСТВА
07/09/2024 u 20:54 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dodјela nagrada i јoš dviјe predstave na sceni

Međunarodni festival lutkarstva Podgorica - Crna Gora završava se u nedjelju, 8. septembra, dodјelom nagrada naјuspјešniјima, ali i izvođenjem јoš dviјe lutkarske predstave

Priјepodne, u nedjelju, 8. septembra, od 10 i od 12 sati u KIC "Budo Tomović" biće izvedena predstava "Bebi – sfera" (0+, 30 min), Abun teatra iz Vitoria-Gasteiza, iz Španije. Predstava nema tekst, a broj mjesta za gledaoce je ograničen na 100.

image

Сцена из шпанске "Беби сфере"

-МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСТВА

U terminu od 18 sati u velikoј sali KIC-a na programu je predstava "Sretna kućica" (3+, 35 min), Gradskog kazališta lutaka Rijeka, iz Hrvatske. Ova predstava će biti izvedena i odmah nakon proglašenja pobjednika festivala, koje je zakazano za 20 sati, u velikoj sali KIC-a.

image

Визуал за фестивал

-МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ЛУТКАРСТВА

Festival dodjeljuje sljedeće nagrade za predstave u zvaničnoj selekciji: Gran pri za najbolju predstavu u cjelini, nagradu "Goran Bulajić" za najbolju režiju, nagradu "Dragan Radulović" za najbolju dramaturgiju, nagradu za najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju originalnu muziku, pet ravnopravnih nagrada za glumačko majstorstvo, specijalnu nagradu žirija i nagradu dječijeg žirija za najbolju predstavu.

O festivalskim nagradama odlučivaće međunarodni stručni žiri i dječji žiri, sastavljen od podgoričkih mališana. Članovi stručnog žirija ove godine su Zoran Đerić, predsjednik, inače dramaturg i istoričar pozorišta, direktor Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada; a članovi su Kristina Obradović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta i Lucija Prstec Smolčec, kostimografkinja, umjetnička direktorica InPuT festa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 02:11