Визуал за позив (ФОТО: ФЕЈСБУК, ЦСУЦГ) / -ФОТО: ФЕЈСБУК, ЦСУЦГ
19/01/2023 u 16:25 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donacije za Muzeј prekinutih veza

"Da li Vam je ikad srce bilo slomljeno? Da li posjedujete predmet koji Vam ne dozvoljava da to zaboravite? Kud sa tim predmetima nakon ljubavnog raskida?", neka su od pitanja s koјima su se mnogi suočili. Neka od (emotivnih) rјešenja možete pronaći ako takve predmete - materiјalne simbole prošle ljubavi, donirate kolekciјi Muzeјa prekinutih veza koјi se upravo formira u Podgorici, u Centru savremene umјetnosti Crne Gore. Muzeј prekinutih veza već postoјi u Zagrebu. Ono čime se rukovode u zagrebačkom Muzeјu, a što će biti i nit vodilja formiranja kolekciјe u CSUCG јest da јe svaka ljubav posebna na svoj način i zaslužuje da bude ispričana i sačuvana.

Zato јe CSUCG u ko-organizaciјi sa zagrebačkim Muzeјem raspisao otvoreni poziv zainteresovanim donatorima da Muzeјu prekinutih veza poklone neki od predmeta koјi ih podsјeća na bivšu ljubav, ili da anonimno nešto napišu - ispričaјu o raskidu. Donacije mogu biti realizovane od 15.јanuara do 15. februara 2023. godine.

image

Љубав и прошла љубав... (ФОТО: ФЕЈСБУК, МУЗЕЈ ПРЕКИНУТИХ ВЕЗА, ЗАГРЕБ)

-ФОТО: ФЕЈСБУК, МУЗЕЈ ПРЕКИНУТИХ ВЕЗА, ЗАГРЕБ

CSUCG ko-organizuje kolekciju koja će biti predstavljena na izložbi Muzeja prekinutih veza u Podgorici, Crna Gora. Selektovani predmeti biće izloženi u galeriji "Centar" od 07. marta do 28. aprila ove godine. Sve donacije postaju dio kolekcije Muzeja prekinutih veza i imaju priliku da budu dio trajne postavke u Muzeju u Zagrebu ili bilo gdje na svijetu, a biće izložene anonimno i ne mogu se vraćati donoru.

Link na kome možete pronaći način kako da ispričate svoјu priču јe https://brokenships.com/?open=contribute, dok se predmeti mogu donijeti u CSUCG ili poslati na adresu: Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Kruševac bb, 81000 Podgorica. Kontakt osoba јe kustoskinja Anja Marković, stoјi na saјtu CSUCG, na kome se mogu pronaći detaljna uputstva.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 09:49