/ - FOTO ILUSTRACIJA
27/10/2023 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dramski studio Centra za kulturu Rožaje počeo turneju predstavom „Voljelo se dvoje mladih“

Rožajski mladi entuzijasti su svoju premijeru izveli 15. juna u Rožajama, a potom se predstavili i na 52. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju

Dramski studio Centra za kulturu Rožaje počeo je svoju turneju predstavom „Voljelo se dvoje mladih“ sinoć u Centru za kulturu Petnjica, danas će se istim pozorišnim komadom predstaviti učenicima osnovnih i srednjih škola u Plavu, sa početkom u 12 sati, a u ponedjeljak će nastupiti i na velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Sinoć su mladi dramski amateri dobili aplauze u prepunoj sali petnjičkog Centra za kulturu, što predstavlja i dodatni motiv da njihova turneja bude i duža, i da gostuju i van Crne Gore.

- Autor teksta i režije je Dragan Koprivica, a riječ je o njegovoj dramatizaciji poznate narodne pjesme „Voljelo se dvoje mladih“, uz bogatu muzičku podlogu i vizuelne efekte. Koprivica je pošao od bogatog dramskog predloška sevdalinke na temu nesrećne ljubavi dvoje mladih, i bolesti zaljubljene Fatme, nakon čega njen voljeni odlazi u Stambol da kupi žute dunje, ali ga nema tri godine, nakon čega se vraća, i vidi bolesnu junakinju na nosilima. Koprivica je scenskim sredstvima ilustrovao ljubavnu storiju i nadgradio je zbivanjima nakon dolaska nemarnog ljubavnika iz Stambola, zbog čega peripetije na kraju dobijaju komični rasplet kroz suočavanje dvoje mladih po pitanju vjernosti- navodi se u saopštenju.

Rožajski mladi entuzijasti su svoju premijeru izveli 15. juna u Rožajama, a potom se predstavili i na 52. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju.

 U ovoj melodrami na ljubavne teme glavne uloge igraju dvoje talentovanih amatera, Ibrahim Kujević i Muzafera Kujević, a u ostalim se pojavljuju: Andrea Bulatović, Rijad Šahman, Berin Kujević, Luka Bulatović, Amar Agović, Rijalda Šahman, Amra Sutović, Ilhan Škrijelj, Adela Kardović, Dina Dedeić i Ajlin Camić. Majstor svjetla i tona je Damir Skarep, a predstava je urađena u produkciji Centra za kulturu – Rožaje.

         

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:19