Плакат за представу / -ФУНК ФЕСТИВАЛ
16/10/2024 u 12:52 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Duodrama "Prst" u holu tehničkih fakulteta

Festival umjetnosti, nauke i kulture (FUNK) Univerziteta Crne Gore nastavlja se večeras, 16. oktobra, izvođenjem јoš predstave. Od 19 časova u holu tehničkih fakulteta UCG zainteresovani mogu pogledati duodramu "Prst" u izvođenju Maše Božović i Milice Kekić Martinović

Duodrama "Prst" nastala je kao diplomski rad studentkinja glume Milice Kekić Martinović i Maše Božović pod mentorstvom Anđelije Rondović, u klasi profesora Branimira Popovića. Premijerno je izvedena 2022. godine i od tada je učestvovala na brojnim međunarodnim festivalima, gdje je osvojila pet nagrada: za najbolji partnerski odnos, najbolju predstavu, najbolju žensku ulogu, najbolje glumačko ostvarenje i najbolju predstavu po ocjeni publike.

image

Глумице на сцени

-ФУНК ФЕСТИВАЛ

Božović i Kekić Martinović uvjerljivo tumače uloge majke, koja vjeruje da je njen sin živ jer nikada nije pronađen, i snahe, za koju je muž mrtav jer se nikada nije vratio. U priči koja istražuje tešku temu gubitka i unutrašnje borbe za prihvatanjem istog, dvije glumice koriste minimalističke glumačke postupke kroz pažljivo oblikovanu radnju, emotivno prožetu suptilnim nijansama, stoji u najavi za događaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 12:52