Plakat za događaj / -секретаријат за културу подгорице
30/09/2024 u 16:01 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Filmovi i literatura

U susret X Internacionalnom sajmu knjiga, pod sloganom "Grad diše knjigama", priprema se danas (30.9) i sјutra (1.10) specijalan program naslovljen „Filmovi i literatura”. Zainteresovani će oba dana imati priliku da uživaju u filmskim projekcijama koje spajaju književnost i sedmu umjetnost

Program "Filmovi i literatura" donosi ostvarenja sedme umjetnosti nastala na osnovu književnih djela. Prvobitno, bilo je planirano da filmske projekcije budu održane na Ljetnoj sceni u Staroj varoši.

No, zbog jakog vjetra, kako saopštavaju iz Sekretarijata za kulturu Podgorice, projekcija filma "Leto kada sam naučila da letim" održaće se večeras od 20 časova u sali Dodest Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović". Film je rađen prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, u režiji Radivoja Andrića.

Sјutra, 1. oktobra, u istom terminu, biće prikazan film "Čuvari formule", inspirisan romanom "Slučaj Vinča" kojeg je prije nekoliko godina napisao književnik i doktor Goran Milošinović, u režiji Dragana Bjelogrlića. O mjestu projekcije zainteresovani se mogu informisati na društvenim mrežama Sekretarijata.

Ulaz na obјe proјekciјe јe slobodan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 16:01