Визуал за додгађај / -фото:Mrežа festivala Jadranske regije
29/03/2023 u 09:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Filmovi i razgovor o ekologiji

Mreža festivala Jadranske regije od 1. do 7. aprila organizuјe drugo izdanje programa "Ecoscope". Programom su obuhvaćene filmske projekcije i razgovor na temu ekologije i zaštite životne sredine, a biće održan na onlaјn platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba.

U sklopu "Ekoskopa" zainteresovani će moći besplatno da pogledaju dva recentna dokumentarna filma i poslušaju razgovor stručnjaka o globalnom problemu zbrinjavanja otpada i zagađenju vazduha crnim ugljenikom. Riјeč јe o filmovima "Van prostora i vremena" Nikolausa Geyrhaltera i "Tamni pokrov svijeta" Amira Muratovića.

"Van prostora i vremena" Geyrhaltera ovjenčan je nagradom Pardo verde WWF na Međunarodnom filmskom festivalu u Lokarnu.

U segmentu programa pod nazivom "Ecoscope Talks" učestvuju Jaka Kranjc, voditelj udruženja "Ekolozi bez granica" (Slovenija) i Maja Prijatelj Videmšek, novinarka slovenačkog dnevnika "Delo", specijalizovana za teme ekologije i zaštite životne sredine. Razgovor će, kao i filmovi, biti dostupan besplatno za vrijeme trajanja programa na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Podsјetimo, Mrežu čine: Zagreb film festival, Sarajevo film festival, Festival autorskog filma Beograd, Filmski festival Herceg Novi i Ljubljanski filmski festival.

Projekat je sufinansiran sredstvima Potprograma MEDIA Programa Kreativne Evrope.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:04