Lucija Barišić / -ГРАД ТЕАТАР
31/07/2023 u 11:44 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Finalni čin

Pozorišni program festivala "Grad teatar" nastavlja se večeras (31.07) izvođenjem monodrame "Final Act", autorskim proјektom Luciјe Barišić. Predstava će biti izvedena od 21 čas na sceni između crkava u Starom gradu Budva. Predstava "Final Act" јe produkcija Zagrebačkog kazališta mladih u saradnji sa nezavisnom scenom.

Umjetnički saradnici i asistenti rediteljke i dramaturškinje su Petra Veber, Damir Klemenić, Adriana Josipović, Ana Prolić, Mala Kline i Jadran Grubišić. Muzička pratnja Barišićevoј su Luka Žužić i Tomi Novak.

image

Lucija Barišić na sceni

-ГРАД ТЕАТАР

Barišić iz perspektive smrti kao zadnjeg finalnog čina, produbljuje i propitkuje sve tanke i fine niti života koje joj prethode. Predstava se bavi intimnom pripovijesti o činu umiranja na ličnom nivou, no takođe otvara mnoga pitanja koja se postavljaju u aspektu društva i kolektivnog straha od smrti. Predstava otvara i mapira karte sjećanja, mjesta odgađanja i čekanja završnog čina. Snažno suprostavlja život i smrt, realnost i imaginaciju, pozorišnu predstavu i ceremoniju sprovodi te u spokojnu tišinu i koncert kojim se slavi život.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:19