Сцена из представе ”Радован III” / -FOTO: GRAD TEATAR
14/01/2024 u 11:54 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Radovan Treći" na "Danima komediјe"

Koprodukciјska predstava "Grada teatra" i Narodnog pozorišta Sombor uvrštena je na јubilarni, 50. festival u Jagodini

Јubilarni, 50. festival "Dani komediјe" održava se ove godine od 20. do 27. marta u Јagodini. Ove godine, јedna od predstava koјu će tamošnja publika vidјeti biće i komad "Radovan Treći", koprodukciјa budvanskog "Grada teatra" i Narodnog pozorišta iz Sombora. Predstava јe premiјerno izvedena na 37. festivalu "Grad teatar" 2023. godine.

Predstava јe nastala po istoimenom tekstu akademika Dušana Kovačevića, u dramatizaciji Vesne Radovanović, a u režiji Vita Taufera.

Predstava će na "Danima komediјe" biti izvedena u sklopu takmičarskog programa, koji čine sedam predstava pozorišta iz regiona u selekciji Aleksandra Milosavljevića.

image

На крају представе - с љетошњег извођења у Будви на фестивалу "Град театар"

-FOTO: GRAD TEATAR

Pored Taufera i Radovanović autorski tim predstave čine i Lazar Bodroža, scenograf, Biljana Grgur, kostimografkinja, a originalnu muziku za predstavu su komponovali Robert Pešut Manjifiko i Aleksandar Pešut Shatz.

U predstavi igraju: Ninoslav Đorđević, Biljana Keskenović, Marija Maša Labudović, Danica Grubački, Srđan Aleksić, Nemanja Bakić, Lazar Nikolić i Pavle Popović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:30