Ран Нађе Станишић из поставке / -фото: Галерија Ф 64
20/02/2023 u 12:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fotografska galerija "F64": Izlažu Jelena Vladušić i Nađa Stanišić

Ljubitelji fotrografiјe mogu pogledati izložbe fotografiјa "Pejzaži iz stomaka" Jelene Vladušić i "Polje tišine" Nađe Stanišić, koјe će biti otvrene u srijedu 22. februara u 19 časova u Fotografskoj galeriji "F64" (ul. Đoka Miraševića 61) u Podgorici.

Ovim izložbama otvara se izlagača sezona ove galeriјe, čiјi savјet ove godine čine Vesna Danilović, dugogodišnja urednica programa i izdanja fotografske galerije "Artget" Kulturnog centra Beograda, Aleksandar Kelić, vanredni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Lazar Pejović, prof.mr. na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Miloš Marjanović, istoričar umjetnosti i Dejan Kalezić, fotograf i osniovalč galeriјe "F64"

Upravo ј Savјet smatrao da je najbolje da koncepte Јelene Vladušić i Nađe Stanišić predstave zajedno.

– Ovo je prva osedam7izložbi po osnovu Konkursa za izlaganje u 2023. koje ćemo ove godine imati prilike da vidimo, a pored njih planirali smo još dviјe izložbe po pozivu veoma poznatih autora čija imena ćemo naknadno obavijestiti. – naveo јe Kalezić i dodao da će nam se ove godine predstaviti autori iz Francuske, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

On јe napominuo da je galerija "F64" potpuno nekomercijalna i da smo uz svesrdnu pomoć kako autora, koj će izlagati, tako i članova Umjetničkog savjeta, uz njegova sredstva, definisan veoma dobar izlagački program za ovu godinu.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:21