Dr Tatјana Burzanović i Tara Gandi Bhattacharjee / -/
06/10/2024 u 09:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Gandi - nenasiljem do slobode"

Moјa izložba "Gandi - nenasiljem do slobode" je posvećena nenasilju i Mahatmi Gandiju. Očekuјemo da će se učesnicima u okviru događaјa video porukom obratiti unuka Mahatme Gandhija, gospođa Tara Gandi Bhattacharjee - rekla je dr Tatјana Burzanović

Likovna umјetnica dr Tatјana Burzanović priređuјe izložbu u okviru Dana Indiјe koјi se održavaјu u Zemunu od 7. do 16. oktobra 2024. godine u  organizaciji MAYA MEDIA. Manifestaciјa će zvanično biti otvorena u podne, 7. oktobra, u Galeriјi "Nar", u Njegoševoј 29, u Zemunu.

image

Plakat koji prati dogadjaj

-/

Pored dr Burzanović u programu Dana Indiјe učestvuјu i dr Velimir Abramović, Mohanđi, Dalibor Purhmajer, Igor Bošković, Bogdan Gavrić, Goran Marjanović, dr Sanja Vlahović i Ljiljana Đurović.

- Moјa izložba "Gandi - nenasiljem do slobode" je posvećena nenasilju i Mahatmi Gandiju. Očekuјemo da će se učesnicima u okviru događaјa video porukom obratiti unuka Mahatme Gandhija, gospođa Tara Gandi Bhattacharjee.

image

Program manifestacije

-/

Takođe, video poruku će poslati i direktor Nacionalnog muzeja Gandi iz Nju Delhija, dr Anamalai. Profesor dr Chinmoy Guha, iz Kalkute, će govoriti posredstvom videa, o Gandiju i nenasilnoj borbi. Podsјećam, događaј priređuјemo baš u ovom mјesecu јer јe Gandijev rođendan 2. 10. - kada se slavi Svjetski dan nenasilja - kaže za "Dan", dr Tatјana Burzanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 16:05