Сергеј Трифуновић са илустраторима / -фото: превентер београд
22/11/2021 u 16:03 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глумац Сергеј Трифуновић о својој првој књизи: "Стовариште" је нешто између романа тока свијести и аутобиографиjе

Књижевник Тиаго Станковић и глумица Милица Михаjловић, добри Трифуновићеви приjатељи, учествовали од самог почетка у писању овог рукописа

Познати глумац jе причаjући броjне анегдоте, покушао да дочара присутнима процес настаjања књиге, коjу jе стварао три године и коjу чине аутобиографске приче, пјесме и цртежи дјеце, коjе jе Трифуновић представио присутнима. Истакао jе да jе jедна од особа заслужних за то што jе уопште почео да пише Џони Штулић, а да jе писање кренуло од новинских колумни, а онда су од тога настаjале приче, на коjе jе затим додао поезиjу.

Пјесме су Сергеjу посебно важан део књиге, а цитиравши Матиjу Бећковића да "поезиjа служи да се изговори нешто што се не може изговорити", увео jе промоциjу у завршницу када су пуштени аудио снимци глумаца коjи читаjу његове стихове - Воjа Браjовић, Марко Грабеж, Милица Михаjловић...

На краjу jе Сергеj Трифуновић са пуно емоциjа и врло надахнуто прочитао завршну пјесму из књиге, "У освит III светског рата".

Након тога почело jе потписивање књига коjе jе траjало више од jедног сата.

image

Расположена публика

-фото: Далибор Даниловић

О књизи "Стовариште" Сергеjа Трифуновића, коjу jе издала "Геопоетика" говорили су у "Дорћил плацу" глумица Милица Михаjловић, драматург Небоjша Ромчевић, Светислав Басара Jасна Новаков Сибиновић, директорка издавача и књижевник Деjан Тиаго Станковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:25