Glavni i odgovorni urednik ”Dana” Mladen Milutinović ugostio na štandu ”Dana” gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac / -SRDJAN BOLJEVIC/ DAN
12/05/2023 u 18:14 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Injac posjetila štand „Dana”: Djela i autori koji nikada neće biti prevaziđeni

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, 17. po redu, posjetila je dr Oliver Injac, gradonačelnica Podgorice.

U izjavi za "Dan" ocijenila je da ovogodišnji sajam knjiga u Podgorici zadovoljava potrebe različitih profila čitalaca, te da su zastupljena različita izdanja brojnih izdavača, naučna, stručna djela, kao i umjetnička - književna, istorijska, univerzitetska literatura... 

- Smatram da je ovo veoma dobar koncept i da ima prostora za dalji razvoj ideje podgoričkog sajma i da će narednih godina biti samo još brojnije prisustvo izdavača i posjetilaca - kaže Injac.

Ovom prilikom posjetila je i štand „Dana”, gdje su je, kao i svakog iskusnog čitaoca privukla upravo djela klasične književnosti.

- Vidim na štandu „Dana” knjige poznatih književnika koji nikada neće prestati da budu važni, a posebno značajnim smatram Njegoševa djela. Tu su i Crnjanski, Andrić, Selimović - to su knjige i autori kojima se uvijek vraćam. I neke od ovih knjiga čitala sam više puta. I drago mi je da „Dan” čuva tradiciju, i da su ovdje zastupljena i takva izdanja, jer su to djela i autori koji nikada neće biti prevaziđeni. To su autori od kojih se uvijek mogu usvajati mudre i značajne misli - kaže Injac.

Za „Dan” je Injac navela i da će tokom svog mandata gledati da sajam dobije veću podršku Glavnog grada.

- Uvijek razmotrim ono što je značajno, tako funkcionišem. A, knjiga, kultura, umjetnost, jeste nešto što je najvažnije unaprijediti u jednom društvu, naročito nakon ove višedecenijske devastacije društva i politike u Crnoj Gori, tako da sajam, pisana riječ, autori, ideje koje mogu doprinijeti da se unapređuje kultura u Crnoj Gori, uvijek će imati moju podršku, pa tako i ovaj sajam - rekla je Injac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 05:42