„Бастадур” Јасенкe Лаловић / -IK LAGUNA
12/02/2024 u 12:24 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izmijenjen raspored promocija romana Jasenke Lalović

U romanu "Bastadur", čiju radnju smješta u prvu polovinu XX vijeka, Jasenka Lalović slijedi ideju da u svakom čovjeku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne dio njegovog svjetovnog života

Kako navode organizatori dijela crnogorskih promocija novog romana Jasenke Lalović „Bastadur” („Laguna”), Gradska knjižara i knjižara „Kosmos”, roman neće biti promovisan u utorak, 13. februara, u Podgorici, već u Budvi.

Promocija romana „Bastadur” počinje sjutra (13.02) u 19 časova u knjižari „Kosmos” u Budvi, u Ulici 20. novembra broj 3.

Promocija ovog roman u Podgorici biće održana u knjižari „Kosmos” u četvrtak, 15. februara, od 19 časova. Knjižara se nalazi u podgoričkoj Ulici Jaglike Adžić br. 15 u Master kvartu. Knjiga će biti promovisana i u Baru, u Gradskoj knjižari u Ulici Jovana Tomaševića E/6. Ovo predstavljanje planirano je za petak, 16. februar, od 19 časova.

Književnica je roman prije neki dan predstavila u Tivtu.

U romanu "Bastadur", čiju radnju smješta u prvu polovinu XX vijeka, Jasenka Lalović slijedi ideju da u svakom čovjeku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne dio njegovog svjetovnog života. Odnosno, da smo svi na neki način bastaduri.

– Čitalac pregnantno prati događajima zgusnutu i vijugavu evolutivnu putanju likova, shvatajući postepeno uzroke i posljedice, te suštinske razloge svih njihovih odluka i konflikata. Kraj tako postaje novi početak, besprekoran krug koji je cjelokupan tek kad se napiju i izliječe svi izvori tragičnosti – zapisala je doc. dr Olga Vojičić Komatina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. februar 2024 13:39