Аимо Пађин / -ФОТО: КИЦ "Б. ТОМОВИЋ"
29/09/2023 u 06:57 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KIC „Budo Tomović”: Koncert Aima Pađina

Pijanista Aimo Pagin (Aimo Pađin), jedan od najznačajnijih francuskih pijanista svoje generacije, prirediće solistički koncert u petak, 29. septembra, u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović", u 20 sati. U okviru svog premijernog nastupa u KIC-u, umjetnik će izvesti djela Frederika Šopena (Tri valcera - Balada br.4), Žorža Eneskua (Pavana iz Svite br. 2 op.10) i Sergeja Rahmanjinova (Muzički momenti br. 1-2-3-4 op. 16). Pokrovitelj koncerta je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori.

Pađin јe tokom školovanja osvaјao broјne nagrade na svјetskim takmičenjima. Nastupao je u svim značaјnim svјetskim muzičkim - koncertnim dvoranama. Nastupa sa međunarodno poznatim orkestrima kao što su Bukureštanska filharmonija, Nacionalni orkestar Monpeljea, NSO (Novi simfonijski orkestar) i Berlinski simfonijski orkestar. Sa svojom majkom, uglednom violinistkinjom Silvijom Markovici, redovno održava koncerte kamerne muzike.

Svoj prvi CD objavio je 2011. godine, sa muzikom norveškog kompozitora Martina Romberga. U saradnji sa renomiranom klavirskom kućom Parati u Parizu, objavljuje drugi solo album sa svim valcerima Frederika Šopena. Od maja 2019. godine, zvanični je umjetnik "Bezendorfera", jednog od najpoznatijih proizvođača klavira.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:17