KIC POP HOR / - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
12/09/2024 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

KIC pop hor odložio koncert na Korčuli

Podgorički KIC pop hor u dogovoru sa Udruženjem antifašista Korčule, odlaže koncert „Bez dileme – antifašizam“, koji je bio najavljen za subotu, 14. septembar, povodom 80 godina oslobođenja tog hrvatskog ostrva.

Udruženje antifašista Korčule, već pola godine je u stalnoj komunikaciji sa popularnim podgoričkim horom, ali  i intenzivnoj, posljednjih dana, sa MUP-om Hrvatske oko tog ranije prijavljenog  javnog događaja. Prema najnovijim informacijama koje prenosi menadžerka KIC pop hora Snežana Burzan Vuksanović, „ispostavilo se da su i za neprofitna udruženja i za nekomercijalne nastupe stranih državljana u Republici Hrvatskoj, kakav bi trebalo da bude nastup KIC pop hora,  potrebne prijave za rad, koje se u ovako kratkom roku ne mogu pribaviti, uprkos svim nastojanjima organizatora. Naravno, prema aktuelnim zakonima, nastup bez dozvole za rad može dovesti do novčanih kazni, zabrane ulaska u Hrvatsku i slično. To do sada nije bila praksa pa se očito radi o promjeni tumačenja“, navode u Udruženju antifašista Korčule, a prenosi Burzan Vuksanović. Zbog navedenog je odlučeno da se koncert odloži do dalje.

KIC pop hor, podsjeća Burzan Vuksanović, pjesmom njeguje kulturu sjećanja na slavnu slobodarsku istoriju Crne Gore i ovog regiona, i naroda koji ovdje žive, a kojom se treba ponositi.

Turneja KIC POP HORA u Vojvodini: „Goro moja u ravnici“

- Mi u horu nijesmo jugonostalgičari, mi poštujemo pravila, zakone i vrijednosti 21. vijeka i državne granice stvorene nakon podjela 90-tih. Misija KIC pop hora je da širi dobru energiju, da povezuje ljude širom regiona, da sjeća i baštini slobodarski put naroda nekadašnje Jugoslavije i najljepše, civilizacijske vrijednosti antifašizma, ljubavi među ljudima, sloge, solidarnost, suživota, dobrosusjedstva… - istakla je.

Ona podsjeća da KIC pop hor već sedam ipo godina obogaćuje muzičku i umjetničku realnost Crne Gore i regiona. Pjevali su u većini crnogorskih gradova, kao i u: Zagrebu, Skoplju, Beogradu, Sarajevu, Subotici, Vrbasu, Prijepolju, Puli, Konjicu, na Tjentištu i svuda, uvijek bili dobrodošli. Prošle godine ansambl je dobio prestižno priznanje ISKRA za građanski doprinos promociji opšteg dobram a 2018. od SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Povelju za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u našoj državi.

Prvi crnogorski pop hor djeluju pod okriljem NVU Kutak, a njihov rad možete pratiti na FB, Instagramu i na You tube kanalu KIC pop hora.  Već sljedeće sedmice KIC pop hor će pjesmom obogatiti svečanosti i događaje povodom dana oslobođenja Nikšića i Rožaja, dana proglašenja Crne Gore ekološkom državom, početak školske godine na UDG-ju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 13:03