Koprivica i Knežević u bjelopoljskom zatvoru / - PRIVATNA ARHIVA
15/03/2024 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević i Koprivica održali kulturni program u zatvoru u Bijelom Polju

U koordinaciji sa UIKS-om, uz podršku direktora Darka Vukčevića, a na poziv načelnika bjelopoljskog Zatvora Dojčila Drobnjaka, u okviru aktivnosti koje organizuje Srđan Sekulić, načelnik Odsjeka za tretman, juče su Milan Knežević i Dragan Koprivica održali kulturni program za zatvorenike i osoblje zatvora.

Shodno svom rejtingu u društvenom i političkom životu, lider DNP je dočekan uz aplauze svih prisutnih, a Koprivica u uvodnom dijelu posebno naglasio ulogu načelnika Drobnjaka i njegov prepoznatljiv korektan odnos prema zatvorenicima, zbog čega u bjelopoljskom Zatvoru vlada korektna atmosfera, a što su zatvorenici i potvrdili aplauzom za načelnika.

Knežević se potrudio da pri ovom susretu na primjeren način pozdravi sve zatvorenike, naglasivši da će ubuduće govoriti "Slobodna Crna Goro i vi u ZIKS-u, i Zatvoru Bijelo Polje", i poželio im da se uspješno vrate građanskom životu, uz pouke i nastojanja da se po izlasku uključe u pozitivne društvene tokove.

Zatim je u svom prepoznatljivom maniru pročitao jednu svoju novu pjesmu o "junaku našeg doba", satiričnu poemu o usponu i padu jednog "vrlog" ministra, koji zbog mahinacija završava u zatvoru. Pjesmu je po prvi put pročitao upravo u bjelopoljskom Zatvoru, a smijeh i aplauzi pokazali da su se zatvorenici i pjesnik dobro razumjeli.

Koprivica je čitao svoje humorističke aforizme, a na pitanje može li kazati i neke na zatvorske teme dobio punu podršku. Zatvorenicima se posebno svidio aforizam: "Zatvorenici žele ugodno i mirno veče svom upravniku, uz narodnu pjesmu ‘Mirno spavaj, nano, sve je zaključano‘." Zatim je otpjevao nekoliko hitova a svi prisutni uputili najveće aplauze za izvođenje poznatog novog hita "Ponoć", iz filma "Toma".

Na kraju programa Koprivica se još jednom zahvalio načelniku Drobnjaku na pažnji koju iskazuje prema zatvorenicima i po osnovu njihovog prava da se za njih periodično organizuju primjerene kulturne manifestacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:27