Danijel Cerović i Migel Romea / - foto: MCCG
19/03/2024 u 13:46 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koncert "CSOmbrero" u MCCG: Daniјel Cerović svira Ponsea i Del Falju

Koncert CSO, kojim će dириговаti шпански диригент Мигел Ромеа, održaće se u petak s početkom u 20 časova

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra pod nazivom "CSOmbrero", na kojem će se predstaviti kao solista naš poznati gitarista Danijel Cerović, pod dirigentskom upravom Migel Romea, biće održan u petak, 22. marta, na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Goire, sa početkom u 20 sati.

Na programu je Koncert za gitaru Manuela Ponsea i svite iz "Trorogog šešira" Manuela del Falja.

Danijel Cerović jedan je od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Ostvario je nekoliko stotina nastupa kao solista i član kamernih ansambala na prestižnim međunarodnim festivalima, koncertnim serijama, turnejama u Argentini, SAD, Kanadi, Kini, Južnoj Koreji, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji...

Ostvario je trajne snimke - CD s muzikom Skarlatija, Sora i Đulijanija - kao solista, a kao član "Amarilli" duai sa gitaristom Goranom Krivokapićem

Kao član Crnogorskog dua gitara sa Goranom Krivokapićem, transkribovao je i snimio šest Bahovih engleskih svita na dva CD-a za NAXOS Records. Oba izdanja su dobila izuzetne kritike od vodećih svjetskih magazina i portala za klasičnu muziku.

Danijel Cerović јe vanredni je profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju i gostujući predavač na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača žica za gitaru, francuska kompanija SAVAREZ, 2014. godine, uvrstila ga je na listu uglednih umjetnika iz čitavog svijeta koji ekskluzivno sviraju na njihovim žicama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:11