Учесници конференције за новинаре најавили фестивал / -Kotorski festival pozorišta za djecu
29/06/2024 u 15:27 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Korak po korak, grad, djeca i njihov festival

Uoči otvaranja 32. Kotorskog festivala pozorišta za djecu, koji se ove godine realizuje u saradnji Opštine Kotor - Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Javne ustanove Kulturni centar "Nikola Đurković" i Turističke organizacije Kotor, јuče јe održana konferencija za medije

Kotorski festival pozorišta za djecu će kao i dosad biti otvoren predaјom ključeva grada dјeci, na ceremoniјi, 2. јula, na Ljetnjoј pozornici u 21.30 časova. Ključeve će im predati predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Festival će otvoriti učenici kotorskih osnovnih škola uz performans pod nazivom ‘‘Korak, po korak...grad‘‘, ujedno i sloganom ovogodišnjem izdanja festivala.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac podsjetila je da se Festival, koji ove godine traje od 2. do 10. jula, organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Države. Posebnu zahvalnost uputila je sponzorima i prijateljima Festivala, kao i direktorici OJU ‘‘Muzeji Kotor‘‘, Dušici Ivetić, koja je Festivalu poklonila vizuelni identitet.

– Na osnovu uspješnog primjera prošle godine, sav prihod od kupljenih ulaznica i na ovogodišnjem Festivalu biće namijenjen u dobrotvorne svrhe, preciznije dnevnom boravku za djecu sa smetnjama u razvoju pri JU Resursni centar za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović" - kazala je Kriještorac.

Direktorica KC Radmila Beća Radulović iskazala je zadovoljstvo što su suorganizatori festivala.

– Festival predstavlja poseban simbol grada - kazao јe Јovan Ristić, direktor TO Kotor, dodaјući da tradicija duga 32 godine pokazuje značaj ove manifestacije za cjelokupnu kulturnu scenu, te da je zadovoljstvo biti partner u njenoj organizaciji.

image

ДАНИЦА РАЈКОВИĆ

-Kotorski festival pozorišta za djecu

Koordinatorka glavnog programa Danica Rajković podsjetila je da je na ovogodišnjem repertoaru Festivala 12 predstava, od kojih sedam takmičarskog, a pet revijalnog karaktera. Iako u nešto manjem obimu, kako kaže Rajković, jako je ponosna na pozorišni program 32. izdanja Festivala.

– Posebno mi je drago što su organizatori Festivala prepoznali značaj nezavisnih produkcija, a ove godine nekoliko predstava u realizaciji nevladinih udruženja i organizacija biće naši gosti" - rekla јe Raјković.

Koordinatorka pratećeg programa Aleksandra Tomović pojasnila je da će pored pozorišnog, Festival imati bogat prateći program u kojem su zastupljene sve vrste umjetnosti, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, književni i likovni program, između ostalog i kreativne radionice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 15:27