Карен Медокс, британска амбасадорка у Црној Гори / - foto: LAZAR RUZIC
25/05/2023 u 09:40 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kreativne ekonomiјe za Zapadni Balkan

Panel diskusija će pružiti priliku prisutnima da se upoznaju sa potencijalom kreativne ekonomije i doprinosom filmske industrije

Filmski centar Crne Gore (FCCG) i Britanski savјet (British Council) u saradnji sa CIM Forumom organizuјu panel diskusiju na temu Program kreativne ekonomije za Zapadni Balkan.

Događaj će se održati u Kulturnom centru "Nikola Đurković" u Kotoru, u subotu 27. maja od 10.15 časova, a otvoriće ga Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori.

FCCG je s ciljem da kroz svoje oblasti djelovanja doprinese nacionalnom razvoju kreativnih industrija, od 2021. godine počeo sa implementacijom projekta čija je jedna od centralnih aktivnosti sprovođenje istraživanja koje će služiti kao osnova za dalji razvoj kreativne ekonomije u zemlji, a čija će završna radionica biti održana u okviru CIM Foruma.

Panel diskusija će pružiti priliku učesnicima da se upoznaju sa potencijalom kreativne ekonomije i doprinosom filmske industrije. Na panelu će govoriti priznati stručnjaci iz ove oblasti, uključujući Johna Newbigina, predsjedavajućeg Međunarodnog savjeta PEC-a i ambasadora gradonačelnika Londona za kreativnu ekonomiju, Karen Brodie iz Udruženja Counterculture, Aleksandru Božović, direktoricu FCCG, i Claire de Braekeleer, direktoricu Britanskog savјeta za umjetnosti za širu Evropu.

Panel diskusija јe važan korak ka daljem razvoju kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu i podrška stvaranju povoljnijih uslova za usavršavanje kreativaca i organizacija u ovoj oblasti. CIM Forum, kao platforma za promociju kreativnosti i podršku medijskom sektoru, pruža idealno okruženje za dijalog i razmjenu ideja. Ulaz je besplatan, uz obaveznu prijavu, navode iz FCCG.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:08