Маjлис Бесри / -SOUNDCLOUD.COM
07/05/2024 u 13:14 h
Ž.J.Ž.J.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Majlis Besri specijalna gošća Sajma knjiga u Podgorici

Dobitnica Gonkurove nagrade Majlis Besri, jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske, biće specijalna gošća Sajma knjiga u Podgorici, i gostovaće sjutra (8. maja) u podgoričkoj Gimnaziji

Program "Uvod u sajam knjiga" održaće se u srijedu, 8. maјa 2024. godine u 18 časova u Biblioteci gimnazije "Slobodan Škerović". Ovom prilikom Majlis Besri će promovisati i knjigu "Treće doba" za koju je dobila "Gonkurovu nagradu".

U programu Uvod u Sajam knjiga pored gostuјuće književnice učestvuju: Tamara Vujović, ministarka kulture i medija, Anđela Jakšić Stojanović, ministarska prosvjete, nauke i inovacija, potom An-Mari Maske (Anne-Marie Maskay), ambasadorka Francuske, Predrag Uljarević, direktor izdavačke kuće "Nova knjiga" i Biljana Vučurović, direktorica Gimnazije "Slobodan Škerović".

- Ovo je ujedno i prvi umjetnički program ovogodišnjeg Sajma knjiga. Na Sajmu će biti priređeno više od 80 promocija u kojima učestvuje više od 200 autora, književnih kritičara, promotera… iz Crne Gore, regiona i Evrope. Zemlja Počasni gost je Francuska, a u okviru programa biće promovisano više poznatih francuskih autora. Svečano otvaranje Sajma je 10. maja u 13 i u 14 časova u Muzičkom centru Crne Gore i Sajamskom prostoru – Big fešn - navode iz organizaciјe saјma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:56