Плакат за изложбу / -МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
02/09/2024 u 09:55 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mali predmeti velike priče

Podgorička JU Muzeji i galerije Podgorice u saradnji sa kolegama iz Muzeja grada Zagreba realizovaće izložbu "Zagreb in Spe – mali predmeti velike priče". Izložba će biti otvorena u Kuslevovoj kući 3. septembra, u 20 časova

Izložba "Zagreb in Spe" je koncipirana – da bude dostupna svim posjetiocima i prilagođena јe osobama s invaliditetom.

Prilikom pripreme izložbe vodilo se računa o određenim tehničkim standardima prilagođavanja: visini izložbenih vitrina, replikama predmeta koje slijepe osobe mogu opipati, veličini slova, legendama na Braјevom pismu i uvećanoj štampi i znakovnom jeziku.

Svi odabrani predmeti na ovoj izložbi su izbor iz velike količine arheološke građe koja se čuva u Muzeju grada Zagreba i koja je rezultat arheoloških istraživanja njegovih arheologa iz prva dva desetljeća 21. vijeka te istraživanja starijih kolega arheologa na prostoru same zgrade Muzeja s početka 1990-tih godina 20. vijeka, odabrano je za ovu priliku šest. Odabrani su zbog slojevitosti koju u sebi nose i potencijala da ožive priču o prostoru, vremenu i ljudima u vrlo dalekoj prošlosti Zagreba ̶ upoznaju nas s vremenom u kojem su nastali, u rasponu od nekoliko hiljada godina, a upoznaju nas i sa pet lokaliteta na kojima su pronađeni, pa su poput malih portreta grada Zagreba, navodi se u naјavi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:28