Детаљ са отварања / -ПРИВАТНА АРХИВА
20/11/2021 u 22:25 h
Ж.Ј.Ж.Ј.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мали умјетници велике душе

Иначе, изложба је додатно оплемењена пјесмом, као и поклонима које је малим сликарима уручила фирма EXPO COMERC DOO Котор. Такође, пjесникиња и сликарка Чедомила Ивановић jе поклонила слику Ресурсном центру и своjе књиге, а књиге је поклонила и пjесникиња Мира Дамjановић

Колективна изложба дјечјих радова, ђака Ресурсног центра за образовање и оспособљавање „1. јун” из Подгорице, отворена је у галеријском простору НВО „Катаринине чаролије”. И као што ова галерија има у наслову чаролију, тако су и ликовни радови ових малишана очарали све који су их видјели на отварању или ће то учинити наредних дана. А, могу се погледати радови Дее Сунарић, Андрије Ђуровића, Јована Бурсаћа, Емира Еровића, Винетуа Оршоша, Лазара Рајковића, Алмира Жабељија, Стевана Лалевића, Немање Бошковића, Уроша Капичића, Миљана Томића, Жарка Микана и Шабана Дрејића. Они су своја мала ликовна ремек-дјела, обједињена насловом "Мали умјетници велике душе", стварали под будним оком ментора, њиховог наставника ликовног, сликара Мирка Драговића.

Како је на отварању рекла Катарина Ивановић, директорка галерије, мотив за организовање изложбе је хуманитарни, односно да ђаци Ресурсног центра добију прилику да широј јавности покажу што умију и знају, и да се на тај начин укључе у ширу заједницу.

image

Калезић отворила изложбу

-ПРИВАТНА АРХИВА

Изложбу је отворила Маја Калезић, в.д. директора ове школе, наглашавајући да поред едукативне, ликовне радионице имају и креативни моменат, који омогућава да се дјеца са сметњама у развоју изразе на оригиналан и маштовит начин.

– Имам част да отворим jедну посебну изложбу радова, колективну изложбу наших малих умjетника велике душе. Не могу сакрити понос и задовољство коjе осjећам. Понос jер стоjим пред дjелима наших ученика и задовољство што сам дио ове њихове приче. Хвала Вам дjецо jер сте вриjедни дивљења - рекла је Калезић, захваљујући свима који су омогућили да се деси ова изложба.

image

Дјечији радови - каталог

-ПРИВАТНА АРХИВА

Иначе, изложба је додатно оплемењена пјесмом, као и поклонима које је малим сликарима уручила фирма EXPO COMERC DOO Котор. Такође, пjесникиња и сликарка Чедомила Ивановић jе поклонила слику Ресурсном центру и своjе књиге, а књиге је поклонила и пjесникиња Мира Дамjановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:34