Plakat ”Malograđanska svadba” / -KC BAR
26/07/2024 u 11:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Malograđanska svadba" igra večeras u Baru

Pozorišna predstava "Malograđanska svadba" čija je premijera bila odložena, konačno će igrati večeras u 21.30 časova na Maloj sceni u Starom gradu, obavijestili su iz Pi-ar službe Kulturnog centra Bar, uz isticanje da se karte od 19 časova mogu kupiti na biletarnici u Starom gradu.

- Zbog prethodno otkazane premijere, dodatno igranje predstave za publiku sa pozivnicama biti upriličeno u srijedu, 31. jula u 21.30. časova - navodi se u saopštenju.

Predstava "Malograđanska svadba", rađena je u koprodukciji Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" i JU Kulturni centar Bar. Po tekstu Bertolta Brehta, režiju potpisuje crnogorski reditelj Damjan Pejanović.

"Malograđanska svadba" je jednočinka nastala nakon Prvog svjetskog rata (1919. godine), kada je prilikom raslojavanja njemačkog društva došlo do formiranja nove, klasifikovane kao malograđanska klasa ili sitna buržoazija. Breht je u ovom novoformiranom društvenom sloju pronašao uzroke fašizmu kog se njemačko, ali i mnoga druga društva i danas pokušavaju riješiti – zapisao je Pejanović.

U predstavi igraju: Dragan Račić, Jadranka Mamić, Aleksandar Radulović, Dubravka Drakić, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević, Jelena Laban i Anja Misović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. septembar 2024 22:12