Memorandum o saradnji / - KRSTO VULOVIC
27/07/2024 u 12:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Memorandum o saradnji fondacija Don Branko Sbutega i Miloš Karadaglić: Briga za mlade, talentovane crnogorske umjetnike

U petak, 26. jula, u Crkvi Sv. Duha, nastupili su mladi umjetnici, braća, violončelista Kosta Popović i pijanista Petar Popović i izveli djela Betovena, Kasada, Debisija i de Falje.

Ovo je prvi zajednički projekat Fondacije Don Branko Sbutega i Fondacije Miloš Karadaglić u okviru kojeg se kotorskoj publici predstavio već poznati KotorArt talenat, Kosta Popović, od ove godine i izabrani stipendista Fondacije Miloš Karadaglić.

Uoči koncerta, koncertni pijanista, univerzitetski profesor i direktor KotorArta, Ratimir Martinović i proslavljeni gitarista Miloš Karadaglić potpisali su Memorandum o saradnji u ime Fondacije Don Branko Sbutega, koja je izvršni producent muzičkih programa Međunarodnog festivala KotorArt i Fondacije Miloš Karadaglić.

Obje strane će zajednički realizovati aktivnosti koje javno promovišu i dodatno edukuju mlade, talentovane muzičare iz Crne Gore i regiona, kako u Crnoj Gori tako i inostranstvu, koristeći postojeće mreže partnera na međunarodnoj sceni za podršku razvoja karijera izabranih mladih umjetnika.

image

Memorandum o saradnji

- KRSTO VULOVIC
image

Memorandum o saradnji

- KRSTO VULOVIC

Karadaglić je, kako kaže, ponosan što je sporazum potpisan na dan kada se, u sklopu programa ovogodišnjeg KotorArt festivala, održava koncert stipendiste Fondacije Koste Popovića, mladog crnogorskog violončeliste i studenta magistarskih studija na Gildhol školi za muziku i dramu u Londonu.

- Sporazum je potpisan nedugo nakon što je Fondacija proslavila prvu, brojnim događajima ispunjenu, godinu svog postojanja. U saradnji sa KotorArtom, festivalom od velikog značaja za crnogorsku kulturu, na kojem sam i sam nastupao i zakoračio neke prve korake, mladim umjetnicima pružamo dodatni podstrek na njihovom putu ka profesionalnoj afirmaciji, i takođe inspirišemo novu generaciju kulturnih stvaralaca, naveo je Karadaglić.

(VIDEO, FOTO) Karadaglić i mladi talenti osvojili srca publike

- Briga o mladima, njihovom obrazovanju, promociji rada i podrška daljeg razvoja glavni su ciljevi obje fondacije kada su u pitanju mladi, talentovani crnogorski umjetnici. Svjesni značaja obrazovanja mladih i podsticaja za daljim usavršavanjem, predstavnici obje fondacije nadaju se da će ovi mladi umjetnici ubuduće činiti okosnicu muzičkog života u Crnoj Gori, izjavili su predstavici fondacija.

Sinoć, u punoj koncertnoj dvorani, Crkvi Sv. Duha, braća Popović su po prvi put nastupali zajedno. Publika je iskreno pozdravila mlade umjetnike, njihov rad i izvođenje zahtjevnog repertoara.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta.

Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 04:21