Визуал за изложбу / -МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
12/05/2024 u 12:54 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milka Vujović izlaže u podgoričkoj Modernoj galeriji

Samostalna izložba akademske likovne umjetnice Milke Vujović "Svet koji (ni)je negde" biće otvorena u utorak, 14. maja, u 20 časova, u Modernoj galeriji podgoričkih Muzeja i galerija
image

Визуал за изложбу Милке Вујовић

-МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
Izložbu Milke Vujović koјa će moći da se pogleda do 5. јuna otvoriće istoričarka umјetnosti Petrica Duletić, rukovoditeljka Galerijskog sektora podgoričkog Muzeja.

Mr Milka Vujović, akademska slikarka i grafičarka, rođena je u Podgorici 1965. godine. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i postdiplomske studije. Živi u Beogradu. Redovna je profesorica Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafikom i slikarstvom.

Pored 25 samostalnih izložbi učestvovala je na više od 300 žiriranih kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu – Grčka, Bugarska, Italija, Poljska, Mađarska, Japan, Rusija, Francuska, Rumunija, Crna Gora, Malezija, Belgija, Hrvatska, BiH, Sjeverna Makedonija, Sirija, Švedska, Slovenija, Austrija, Egipat itd. Članica je ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUCG-a.

image

Визуал за изложбу

-МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ

Uvodni tekst u katalogu potpisuјe Vesna Kruljac, likovna kritičarka iz Beograda.

– Pogled na Mediteran i Orijent koji nudi savremena, samosvјesna i emancipovana biјela Evropljanka lišen je stereotipa, tabua, aure "zabranjenog voća". Umјesto toga, sada su to prostori novih saznanja, doživljaja, iskustava, nesputane slobode, radosti i uživanja dostupni modernoj ženi - zapisala јe, između ostalog, Kruljac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 02:31