Министарка Влаовић и амбасадорка Марсела у Народном музеју / -фото: Министарство културе и медија
11/10/2022 u 12:48 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarka Maša Vlaović i ambasadorka Andreina Marsela: Intenziviraće realizaciju Sporazuma o saradnji u oblasti kulture

Potrebno produbiti i nadograditi edukaciju stručnjaka iz oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara

Ministarstvo kulture i medija inteziviraće realizaciju Sporazuma o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja potpisanog 2014. godine između Vlade Crne Gore i Italije.To je saopšteno tokom susreta ministarke kulture i medija Maše Vlaović i ambasadorke Italije u Crnoj Gori Andreine Marsela.

Ministarka je podsjetila da institucije i organizacije iz oblasti kulture Crne Gore i Italije imaju mogućnost saradnje kroz prekogranične programe saradnje, kao i kroz ostale fondove i programe EU namjenjene sektoru kulture.

Ona јe rekla da Crna Gora bilježi izuzetno pozitivno iskustvo u saradnji sa italijanskim institucijama u okviru IPA projekta "3C". U tom kontekstu, kako je dodala, Ministarstvo kulture i medija planira organizovanje programa razmjene u kreativnom habu u Kotoru i Pulji u Italiji, za koje su, na osnovu javnog poziva odabrani umjetnici iz Crne Gore i Italije, koji će učestvovati u programima čija realizacija se planira do kraja ove i početkom naredne godine.

Govoreći o kulturnoj baštini, Vlaović i Marsela su saglasne da je potrebno produbiti i nadograditi saradnju na polju edukacije stručnjaka iz oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 18:12