Miodrag Krivokapić / - DAN
21/07/2023 u 19:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miodrag Krivokapić dobitnik nagrade na filmskom festivalu u Puli

Mislio sam da su me zaboravili, ali ispostavilo se da nisu i da sam ipak ostavio nekakav trag na filmu i u pozorištu, kazao je poznati glumac koji je do rata devedesetih živio i radio u Zagrebu

Srpski glumac dobio je nagradu "Fabijan Šovagović", jednu od najprestižnijih u Hrvatskoj za doprinos filmu i kinematografiji

Predsjednik Društva hrvatskih filmskih reditelja Danilo Šerbedžija uručio je u pulskom Festivalskom centru nagradu glumcu Miodragu Krivokapiću, za koga je rekao da je ulogama iljeležio regionalnu pozorišnu i filmsku scenu, navodi agencija Hina.

- Mislio sam da su me zaboravili, ali ispostavilo se da nisu i da sam ipak ostavio nekakav trag na filmu i u pozorištu. Moj filmski opus je najveći u hrvatskoj kinematografiji jer sam do 1991. godine snimio gotovo sve svoje filmove, a zatim i u Srbiji. Ova nagrada mi nevjerovatno puno znači tim prije što nosi ime Fabijana Šovagovića - kazao je Krivokapić.

Nagradu "Fabijan Šovagović" ustanovilo je Društvo hrvatskih filmskih reditelja 2001. godine, u spomen na velikana hrvatskog glumišta. Prvi dobitnik nagrade, koja se tradicionalno dodeljuje u sklopu Pulskog filmskog festivala, bio je Boris Dvornik.

Krivokapić je diplomirao glumu 1975. na zagrebačkoj Akademiji za pozorišnu i filmsku umjetnost. Odmah je postao član Dramskog pozorišta Gavela, a posle dvije godine prešao je u Hrvatsko narodno pozorište u Zagrebu, gde se zadržao do 1986. godine. Igrao je u više od 70 igranih filmova, TV drama i serija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 15:36