Монодрама настала по мотивима приче Ива Андрића / -фото: ЦНП
05/05/2022 u 22:23 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Монодрама "Злостављање" на Сцени "Студио"

Представа је настала по мотивима истоимене приповјетке Ива Андрића из 1946. године

Монодрама "Злостављање" Ива Андрића, у драматизациjи Синише Ковачевића и извођењу Jоване Тодоровић, биће изведена сјутра на Сцени "Студио" Црногорског народног позоришта у 20 сати.

Приповjетка Ива Андрића jе написана 1946. године. Иако се Андрић опире сцени, ова драматизациjа jе вриjедан и успjешан покушаj да се ухвати jедан судбоносни драмски тренутак у коме се прелама судбина jедне жене, тренутак ослобађања од стеге коjу намеће малограђанска средина. Монодрама "Злостављање" описуjе живот jедне младе жене коjа jе из сиромашне породице удата у богату кућу за утицаjног привредника Андриjу Зерековића. Колико jе живот у богатоj кући уз мужа коjег сви поштуjу и уважаваjу Аници тежак и несносан, Синиша Ковачевић кроз ову сjаjну драматизациjу проткану Андрићевом ванвременском риjечjу описуjе на jедан изузетно и данас актуелан начин. Ова монодрама ће нас довести у ситуациjу да се озбиљно замислимо и запитамо о томе колико jе психичко злостављање често и присутно свуда око нас. Између осталог, ова представа има за циљ да охрабри жене, да у њима пробуди снагу да схвате да нису саме и да не треба да трпе било какав вид злостављања.

Сценографкиња представе jе Иванка Вана Прелевић, косимографкиња Гордана Булатовић, дизаjн свjетла потписуjе Мили Маловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:32