Vizual za događaj / -PRIVATNA ARHIVA
13/05/2024 u 13:26 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Mravi iz utičnica”

Knjiga poezije Pavla Gligorovića „Mravi iz utičnica” biće predstavljena večeras (13. maj) od 19 časova u multimedijalnoj sali KIC „Budo Tomović”

Knjigu „Mravi iz utičnica” predstaviće večeras u KIC-ovoj multimedijalnoj sali pjesnik i kritičar Miljan Nikolić i profesor Danilo Simićević. Publici će se obratiti i Gligorović, a promociju će moderirati Vesna Kovač.Stihove iz zbirke govoriće Milić Raičković.

Pavle Gligorović rođen je na Cetinju, živi i stvara u Podgorici. Prvu zbirku poezije „Daždevnjak na suncu” izdao je 2021. godine.

Kako navodi kritika, Gligorović je „originalna, jedinstvena, kreativna i snažna stavralačka ličnost. Pjesnik zaista velikog dara. Nevjerovatno iskusan u svom izražavanju i ima poseban način da prenese svoje misli i emocije kroz poeziju”.

Ova Gligorovićeva knjiga predstavljena je dosad u Danilovgradu, u junu će biti predstavljena u Kulturnom centru Drezga u organizaciji NVO Piperi, a zatim u Baru u organizacija Međunarodnog udruženja „Nekazano”. Planirano je predstavljanje zbirke  u Nikšiću, Beranama, Cetinju, Žabljaku i Tivtu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 06:25