Представа ”671-ЛОВ” / Фото: Крсто Вуловић
07/05/2024 u 12:58 h
R.K.R.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Sceni Studio CNP "671-LOV"

Predstava "671-LOV", prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena večeras, u 20 sati, na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta

Predstava je premijerno izvedena krajem decembra u nacionalnom teatru i od tada je gostovala u crnogorskim opštinama, kao i u programu "Modul memorije", Internacionalnog teatarskog festivala MESS u Sarajevu, te naišla na odlične reakcije publike i kritike.

Predstava "671 - LOV" inspirisana je zločinom u Štrpcima počinjenim, 27. februara 1993. godine, odnosno otmicom dvadeset putnika civila iz istoimenog voza. Aktuelnost ovog teksta potvrđuje tridesetogodišnjica zločina koja se navršila 27. februara 2023. godine. 

Autorski tim predstave još čine: Ivanka Vana Prelević, koja je radila vajarske radove i scenografiju, Mia Đurović, kostimografkinja, Enes Tahirović, kompozitor, Nataša Milićević, asistentkinja režije i Danilo Milatović, izvršni producent. Uloge tumače: Dejan Ivanić, Tihana Ćulafić, Milica Šćepanović, Jovana Brnović, Ognjen Sekulić i Kristijan Blečić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:37