Makri, Božović i Vojvodić u Tirani, na početku manifestacije / -PRIVATNA ARHIVA
05/06/2023 u 07:50 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastavak započete saradnje

"Dani albanskog filma" održavaju se od 5. do 8. juna u Crnoj Gori, a biće prikazano više kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova, kao i filmova za djecu

Filmski centar Crne Gore i Nacionalni centar za kinematografiju Albanije zajednički organizuju program pod nazivom "Film kao sredstvo za interkulturni dijalog". Ovaj bilateralni program je, pored ostalih segmenata, zamišljen kao realizacija Dana crnogorskog filma u Albaniji, kao i albanskog filma u Crnoj Gori, a organizuje se u Tirani, Đirokastri, Valoni, Skadru, Podgorici, Gusinju, Ulcinju i Tuzima.

Nakon diјela programa realizovanog u Albaniјi, u martu, program se nastavlja u Crnoј Gori, u ponedјeljak, 5. јuna, u Podgorici u Crnogorskoj kinoteci, gdje će oko 12 časova početi prikazivanje krakometražnih filmova: "The Planting of the Trees" - Fabio Seferi, "Sheets" - Evi Gjoni i "Cadillac and Blackberries" - Suela Bako. Danas, od 18 časova, biće prikazano sedam animiranih filmova za djecu koji su nastali krajem 20. vijeka, dok će projekcija dugometražnog filma "My Lake", u režiji Đerđa Džuvanija, početi u 20 časova u Kinoteci.

Program se nastavlja u utorak, 6. juna, u Tuzima, kada će u KIC-u "Malesija", sa početkom u 18 časova biti prikazani kratki filmovi: "Dori" - Eliodor Markja i "The Planting of the Trees" - Fabio Seferi, a dugometražni igrani film "Love", u režiji Dionisa Papadhimitrija, biće prikazan u 20 časova.

image

Лого ФЦЦГ

-ФОТО: ФЦЦГ

U Centru za kulturu Gusinje projekcije filmova počinju 7. juna u 18 časova, i to: "Sheets - Evi Gjoni i "Cadillac and Blackberries" - Suela Bako, a u 20 časova će i publika u Gusinju imati priliku da pogleda film "Love" Papadhimitrija.

Program se završava 8. juna, nakon projekcija albanskih filmova u Centru za kulturu Ulcinj, gdje će biti prikazani filmovi: "Dori" - Markja i "The Planting of the Trees" - Seferi, kao i dugometražni igrani film "My Lake" u režiji Đerđa Džuvanija.

Program "Film kao sredstvo za interkulturni dijalog" dio je aktivnosti predviđenih Memorandumom o saradnji između FCCG i Nacionalnog centra za kinematografiju Albanije, koji su početkom godine u Kotoru potpisali direktori centara Aleksandra Božović i Eduart Makri.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 23:32