Budva art festival / - PLAKAT
02/09/2024 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nova festivalska priča: Sjutra počinje BAF - Budva Art Festival

NVU “Urbani kult” od sjutra pokreće novu festivalsku priču - "Budva Art Festival".

Sa naglaskom na promociji art kulture u različitim sferama BAF je kulturna manifestacija kojom organizatori žele pozvati i promovisati stvaraoce i umjetnike iz zemlje, regiona i svijeta.

- Odabirali smo park u Slovenskoj obali hotelskog kompleksa Slovenska plaža u Budvi kao prikladnu lokaciju za festival koji će imati dovoljno prostora za izvodjenje koncerata, izložbe umjetničkih radova, performanse i druge aktivnosti. Ljubitelje različitih vidova umjetničkog izražavanja očekuju izložbe, instalacije, projekcije filmova, koncerti kako uličnih svirača tako i klasične muzike, jazz- a, recitali, tematska predavanja, radionice muzike i plesa… Potrudili smo se da bude što veća raznolikost sadržaja, kako bi se privukao što veći broj posjetilaca - istakao je Vinko Mihajlović direktor NVU “Urbani kult”.

Prema najavama organizatora, učesnici i posjetioci mogu očekivati živu atmosferu sa mogućnostima za interakciju sa umjetnicima i uživanje u nastupima lokalnih talenata. Na Budva Art Festivalu naći će se različite vrste umjetnosti od likovne i vizuelne do muzičkih izvedbi i različitih vrsta performansa. Uključuje radove lokalnih, regionalnih i umjetnika iz inostranstva koji se bave slikarstvom, vajanjem, fotografijom, stripom, filmom… i druge forme art-a.

Festival će  nuditi priliku posjetiocima da sudjeluju u zajedničkom umjetničkom projektu koji će imati svake godine temu festivala i na kojem će posjetitelji svih uzrasta moći doprinijeti svojom kreativnošću. Tema ovogodišnjeg festivala je:,,Umjetnost - pravo za sve,,

Budva Art Festival (BAF) je festival koji će se održati od 3. do 5. septemba po prvi put u Budvi.

Nevladina organizacija Urbani Kult koja osim Petrovac Jazz Festivala i Mne Sun Reggae Festivala  pokreće i prvi "Budva Art Festival" sa željom da ova manifestacija  postane važan kulturni događaj u gradu koji će promovisati umjetnost, kreativnost i zajedništvo među građanima. Kao i za sve ostale manifestacije koje organizuje NVU "Urbani kult" na prvom Budva Art Festivalu ulaz je besplatan.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 14:03