Kritika globalne etike / -FOTO: IK NOVA KNJIGA
09/12/2022 u 12:53 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nova knjiga Dritana Abazovića: "Kritika globalne etike"

Nakon engleskog i crnogorskog knjiga će uskoro doživjeti i albansko izdanje

Nova knjiga dr Dritana Abazovića, "Kritika globalne etike", čije je englesko izdanje ("A Critique of Global Ethics") promovisano na nekoliko univerziteta u zapadnoj Evropi i SAD, uskoro će biti predstavljena i domaćim čitaocima.

Predgovor za ovu knjigu je napisao prof. dr Artan Fuga, član Albanske akademije nauka, a recenzije dr Vojin Rakić, stalni profesor Univerziteta u Beogradu i prof. dr Oliver Finej, sa Instituta za etiku i istoriju medicine Univerzitet u Tibingenu, u Njemačka.

U ovoj knjizi Abazović tretira problem politike i etike – iz te perspektive detaljno analizira i kontekstualizira istorijske i aktuelne kompleksne teme koje obuhvaćaju istoriju političkih ideja, političku filozofiju, sociologiju, nacionalizam i globaliziju. Posebno, kako već naslov sugeriše, naglašava etički problem globalizacije, ulogu ali i potrebnost etike u politici, jer bez etike i čuvanja prava i slobode, proces globalizacije može postati opasan.

Pored već objavljenog engleskog i crnogorskog izdanja očekuje se da uskoro iz štampe izađe i albansko izdanje, stoji u saopštenju izdavača ovog naslova, "Nove knjige".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:13