Визуал за фестивал / -МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ БУДВА
12/11/2023 u 09:48 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Novi val” posvećen mladima

Festival „Novi val” promoviše kratke igrane filmove stvaralaca mlađe generacije iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine

Specijalno izdanje festivala "Novi val" biće održano ove godine u utorak, 14. novembra, u budvanskoј Modernoј galeriјi "Јovo Ivanović". Proјekciјe počinju 19 časova, a ulaz јe slobodan. I ove godine festival promoviše kratke igrane filmove stvaralaca mlađe generacije iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine; pojedini su nagrađeni na prestižnim regionalnim i evropskim festivalima - u Ljubljani, Motovunu, Beogradu, Zagrebu, San Sebastijanu, Beču… Svi filmovi titlovani su na engleski јezik.

Festival otvara "Armadila" Gorane Jovanović, suptilno režirani film o djevojčici koja krije emocije duboko u sebi, a zatvara "Fitnes Džim" Ognjena Isailovića, čiji je protagonista opsjednut fizičkim izgledom, inače trener, nesvjestan velike promjene u porodici…

Gošća festivala biće režiserka i producentkinja Anja Kečalović koja će predstaviti film "Sve ono između nas", fokusiran za slatki početak i gorak kraj veze dvoje mladih.

"Novi val" se prvenstveno obraća mladima, a programski urednik Novak Govedarica ističe kako su svi selektovani filmovi, u većoj ili manjoj mjeri, filmovi o odrastanju i sazrijevanju.

Pored pomenutih naslova na programu su i priče koje su režirali Sara Grgurić iz Rijeke, Jovan Dimoski iz Beograda, Isidora Ratković iz Sarajeva i Ilija Zeković iz Bara.

Prijatelj festivala je JU Muzeji i galerije Budve, a pokrovitelj Opština Budva, koji je finansijski podržan kao dio projekta pod (simboličnim) nazivom "Urbanizacija BD", u organizaciji nevladinog udruženja "Agora".

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 10:18