Са радионице: предавачи и полазници / -фото: Град театар
10/04/2023 u 12:52 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održane radionice u Dnevnom centru "Biseri" u okviru projekta "Svijet mogućnosti"

U okviru projekta "Svijet mogućnosti" na kojem je JU "Grad teatar" partner, od 5. do 9. aprila održane su radionice u saradnji sa Dnevnim centrom za djecu i omladinu sa teškoćama i smetnjama u razvoju "Biseri".

U Budvi su tim povodom boravili članovi autorskog i produkcijskog tima projekta "Svijet mogućnosti" reditelj i direktor "East-West" Centra iz Sarajeva Haris Pašović, projektni koordinator Ismar Hadžiabdić, glumac i direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović, projektna koordinatorka Dragana Kuzmanović, autor veb platforme Mehmed Hasanagić, asistent reditelja Jelena Antonijević, kompozitor Dino Šukalo, glumci Aljoša Đidić, Gordana Đurđević Dimić, Mina Pavlica i Marija Feldeši.

U radionicama koje su se održavale u Budvi učestvovali su naši mlađi i stariji sugrađani sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Kroz kreativan rad u manjim grupama i individualne pristupe, umjetnički tim projekta se upoznao sa načinom rada Dnevnog centra "Biseri" i načinom života i problemima sa kojima se naši sugrađani susreću, kao i njihove porodice.

Predstava koja će nastati na osnovu radionica biće izvođena u Sarajevu, Novom Sadu, Zagrebu i prikazana na festivalu "Grad teatar" 2024. godine.

S.Ć.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:43