Vizual za izložbu / -KIC "BUDO TOMOVIĆ"
11/06/2024 u 08:30 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osnaživanje strip autorki

Izložba radova nastalih na umjetničkoj rezidenciji u okviru projekta "Moć žena u stripu - WOMCOM" biće otvorena večeras, utorak 11. juna, u 20 časova u izložbenom holu KIC-a "Budo Tomović". Postavka se može pogledati do 21. juna.

Nakon uspješnih rezidencija koje su organizovane 2023. godine u Novom Sadu i Budimpešti, u sklopu projekta "Moć žena u stripu - WOMCOM" umјetnička rezidenciјa održava se u Podgorici od 29. maja do 12. juna u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović". Učesnici rezidencije u Podgorici bili su strip autori i autorke koji dolaze iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Grčke, Mađarske i Crne Gore.

Rezidenciјa u Podgorici jedna јe od četiri umjetničke rezidencije koje su osmišljene u sklopu projekta "Moć žena u stripu – WomCom". Nakon ove rezidencije u Podgorici uslijediće još jedna u Zagrebu.

Projekat okuplja partnere PostScriptum Ltd iz Grčke, Bakelit Multi Art Center iz Mađarske, Kino Šiška iz Slovenije, Autonomni kulturni centar Attack iz Hrvatske, Udruženje strip autora Crne Gore i Studentski kulturni centar Novi Sad iz Srbije, koji je i nosilac projekta. Projekat sufinansira Evropska komisija, kroz program Kreativna Evropa.

Mentorke su u Podgorici bile Dragana Radanović, strip autorka i ilustratorka iz Srbije i Darija Begić, grafička dizajnerka i ilustratorka, porijeklom iz Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 01:00