Momčilo Otašević i Olga Odanović u ”Ćelavoj pjevačici” / -CK TIVAT
26/07/2024 u 12:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otašević strašno voli "Ćelavu pjevačicu"

Predstava "Ćelava pjevačica" pokonjega Ežena Joneska, u režiji Jagoša Markovića i produkciji Centra za kulturu Tivat, još jednom je doživjela ovacije, ovoga puta na budvanskoj sceni između crkava u nastavku dramskog programa XXXVIII festivala Grad Teatar.

Ova izvedba, prepoznatljiva po svom apsurdnom humoru i britkoj satiri, oduševila je publiku svojim inovativnim pristupom i izuzetnom glumačkom izvedbom Olge Odanović, Branka Vidakovića, Dubravke Drakić, Momčila Otaševića, Sandre Bugarski i Branimira Popovića.

image

Ćelava pjevačica izvodjenje 2024 Grad teatar

-GRAD TEATAR

Glumac Momčilo Otašević je potvrdio za Pres-služba „Grada teatra“ da su reakcije na ovu predstavu uvijek iste i otkrio kako je tekao proces rada sa rediteljem.

- Bila je lijepa reakcija budvanske publike, a znalo se dogoditi i da bude dosta turbulentnija i egzaltiranija. Moj lik je nastao jako spontano, Jagoš me zvao kad sam se vratio sa snimanja jednog filma i rekao mi da moram da igram ovu predstavu. Ja sam imao slobodnih četrnaest dana i on me ubijedio da ja to mogu i da je samo pitanje da li ja to želim. Znao sam da želim i da ću dobiti aplauz jer je on režirao. Onda smo kasno noću dugo razgovarali, slao mi je neke snimke koje još uvijek imam i rekao mi je: "Sine, taj lik je jedan veseli fašista, jedan heteroseksualni gej čovjek."

image

Ćelava pjevačica izvodjenje 2024 Grad teatar

-GRAD TEATAR

Dao mi je milion paradoksa i punu vreću ideja, jako je želio da radim i ja sam uvijek želio da radim s njim. Nažalost, samo sam tih četrnaest dana radio na ovom liku, volio bih da sam duže, ali s njim je bilo dovoljno i četiri dana. Strašno volim ovu predstavu i drago mi je što je igramo po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, ponosno je igram punog srca i duše. Volio bih češće da igram na Gradu teatru, poslednji put sam bio ovdje prije deset godina i lijepo je - naglasio je Otašević.

Za ovu predstavu Jagoš Marković je dobio poslednju nagradu u karijeri, plaketu "Ivana Tomičića" za poseban doprinos teatru i festivalu "Purgatorije". Marković je odlučio da radnju drame iz Londona preseli u Boku Kotorsku, u stan jedne gospodske porodice iz Kotora, i da britansku uštogljenost originalnih aktera pretvori u mediteransku lepršavost, ali i fjaku karakterističnu za žitelje zaliva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 19:08