Duo ”Kalem” / -FOTO: ANAGASTUM GUITAR SOCIETY
24/04/2024 u 13:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorene priјave za učešće za Međunarodno takmičenje gitarista

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition) održaće se od 30. maja do 1. juna u Centru za kulturu Tivat

Organizator Međunarodnog takmičenja gitarista, Anagastum Guitar Society, ovih dana pozvao јe i sve zainteresovane da se priјave za učešće na 18. izdanje ove manifestacije.

image

Plakat za manifestaciju

-FOTO: ANAGASTUM GUITAR SOCIETY

Takmičenje će se odvijati u dvije kategorije - solo gitara i kamerni ansambli s gitarom, a koje su podijeljenje na po sedam potkategorija u skladu sa uzrastom. Prijave se šalju do 20. maja u ponoć na mejl adresu montenegro.competition@gmail. Na sajtu guitarmontenegro.com zainteresovani mogu pronaći pravilnik sa propozicijama takmičenja, kao i prijavni formular.

I ovoga puta festival pored takmičarskih, uključuje i koncertne aktivnosti. U oficijelnom dijelu programa, 31. maja sa početkom u 20 časova, na velikoj sceni CZK, nastupiće duo "Kalem" iz Srbije. Dvojac koji čine Stefan Ilić (glas i violina) i Dušan Popović Lipovac (gitara) izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora, odjevenu u novo ruho. Njena ljepota je u jednostavnosti i ideji koju nosi – približiti savremenog čovјeka kulturnom nasljeđu koje ovo podneblje čuva.

image

Mak Grgić

-FOTO: ANAGASTUM GUITAR SOCIETY

Drugi koncert ovogodišnjeg izdanja prirediće poznati slovenački gitarista Mak Grgić. Svjetski poznat, čak dva puta nominovan za čuvenu Gremi nagradu, Grgić je u "Njuјork Taјmsu" opisan kao "maštovit, nadaren i izražajan", a u "Vošington Postu" kao "gitarista kog treba držati na oku". Inovativni je muzičar, čije raznovrsno djelovanje obuhvata djela etno nasljeđa Balkana, avangardnu, klasičnu muziku, kao i filmska ostvarenja. Kao solista i saradnik, Grgić u prosjeku ima 85 nastupa godišnje. U Tivtu će nastupiti 1. juna u sali DTV Partizan, takođe u Centru za kulturu.

Ulaz na oba koncerta je slobodan.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 01:33