Uvijek s osmijehom na licu - Gordana Sarić, voljena i cijenjena i vam granica Crne Gore / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA G. SARIĆ
27/03/2023 u 16:53 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pjesnikinja Gordana Sarić ovjenčana i priznanjem iz Meksika

Pjesnikinja Gordana Sarić ovih dana ovjenčana je još jednim priznanjem. Naime, Svjetska akademija za književnost, istoriju, umjetnost i modernu književnost u saradnji sa Istorijskom akademijom i alijansom svjetskih lidera na čelu sa predsjednikom dr. fco Xavier Ramirez Sanchesom (Alianza Global Uhe Mmmex Amlhac - Academia Mundial de Literatura, Historia, Arts y Cultura), sa sjedištem u Meksiku, dodijelila joj je titulu počasnog doktora - "Doctor honoris causa".

Kako navodi Sarićeva, iznenađena je, i počastvovana ovim velikim latinoameričkim priznanjem iz Meksika.

Dodaje da je „beskrajno zahvalna”, jer su prepoznali ne samo njen književni rad, već i njen veliki rad na promovisanju književnosti i poezije uopšte, kao i njen rad na stručnoj promociji latinoameričkih pjesnika u medijima.

image

Posljednje u nizu priznanja Gordani Sarić prispjelo iz Meksika

-FOTO: PRIVATNA ARHIVA G. SARIĆ

Gordana Sarić, profesorka je francuskog I latinskog jezika. Piše ljubavnu i dječiju poeziju, koja je ušla u školski program, a piše i pjesme o miru. Poezija joj je objavljivana u brojnim antologijama i zbornicima. Autorka je i dvije knjige proze. Bavi se i prevodilaštvom.

Sarić je aktivna članica brojnih društava, organizatorka i voditeljka kulturnih manifestacija. Dobitnica je najvećeg priznanja Nikšića Nagrade oslobođenja grada „18. septembar” za izuzetan doprinos u oblasti kulture. Pored književnih i kulturnih nagrada, Sarić se može pohvaliti i društvenim priznanjima.

Bogata Bibliografija Gordane Sarić, koja iznosi 1050 jedinica, objavljena u bibliografskom časopisu Nacionalne Biblioteke sa Cetinja.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:29