Kadar iz filma / -AMBASADA DRŽAVE PALESTINE/FEJSBUK
07/03/2024 u 14:06 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Palestinski film „3.000 noći” večeras u Dodestu

Ambasada Države Palestine povodom Međunarodnog dana žena organizuje projekciju filma režiserke Mai Masri

Palestinski igrani film "3.000 noći" režiserke Mai Masri biće prikazan večeras, 7. marta, u sali Dodest KIC "Budo Tomović". Projekcijs počinje u 19 časova. Projekciju je organizovala Ambasada Države Palestine  povodom obilježavanja 8. marta - Međnarodnog dana žena, a veče je posvećeno položaju i pravima palestinskih žena tokom izraelske okupacije Palestine. Diskusija će biti otvorena nakon filma uz prisustvo palestinskog ambasadora Rabii Alhantoulija.

Film "3.000 noći" zasnovan je na istinitim događajima. To je potresna priča o mladoj tek udatoj nastavnici iz Palestine, koja je uhapšena od izraelskih snaga nakon što je lažno optužena i osuđena na osam godina zatvora. U izraelskom zatvoru rađa sina i bori se da ga zaštiti, da preživi i sačuva nadu.

Mai Masri je palestinska režiserka. Prepoznata je po svom radu koji se fokusira na žene i djecu u humanističkom i poetskom pristupu. Njen igrani film "3.000 noći" (2015) imao je svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu i osvojio je 28 nagrada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:02