Festival za mlade talente / PV portal
27/07/2024 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pljevlja domaćin književno-ekološkog festivala za mlade talente

U Pljevljima je održan prvi književno-ekološki festival za djecu i mlade do 18 godina pod nazivom „Crna Gora moja zelena oaza“.

Festival, koji organizuje Internacionalna kulturna asocijacija (IKA), okupio je pobjednike iz 25 crnogorskih opština. Na Trgu Đorđa Peruničića, mladi autori predstavili su se originalnim pjesmama i pričama, šaljući poruku o potrebi očuvanja prirodnih ljepota Crne Gore.

Otvorenje festivala obilježila je Vladana Todorović, koja je izvela pjesme „Dve muzike“ i „Pametna i luda“, zaradivši ovacije pljevaljske publike. Događaj su vodile poznate pjesnikinje Ivana Knežević Minić i Tanja Laketić.

Predsjednik IKA, književnik Veljko Veljović, zahvalio se na podršci roditeljima, djeci, lokalnom Sekretarijatu za kulturu, Eko fondu Crne Gore i firmi Inter spirits iz Podgorice. Istakao je važnost podrške obrazovnih institucija u realizaciji festivala.

U nastavku programa obratili su se članovi žirija: predsjednica Milanka Aranitović Rakočević i književnici Vesna Kljajić i Nikola Šćepanović. Po rezultatima online glasanja, prvu nagradu publike osvojila je Amina Salihović iz Rožaja, dok je prvu nagradu žirija odnio Vuk Janičić iz Herceg Novog.

Svi pišu pјesme, ali riјetki pišu poeziјu

Svi učesnici su nagrađeni sertifikatima, a najuspešniji su dobili pehare i medalje. Organizatori festivala izrazili su zahvalnost svima koji su doprinijeli ovom događaju i najavili nastavak aktivnosti na promociji književnosti i ekološke svijesti među mladima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 17:25