Najava za koncert / -FOTO: HARMONIKA FEST, FEJSBUK
25/05/2023 u 10:32 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje 13. Harmonika fest u Tivtu

Međunarodni muzički festival "Harmonika Fest" počinje danas i traje do 27. maja. I ovaj, 13. „Harmonika fest” održava se u Tivtu, u Centru za kulturu. Ove godine okupiće oko 150 učesnika iz Evrope i regiona.

Cjelovečernji koncert u čast otvaranja festivala će biti održan večeras, 25. maja u Velikoj sali CZK Tivat od 20 sati. Muzički repertoar na koncertu će sačinjavati program sastavljen od klasične i variete muzike. Uz Trio Variete Montenegro nastupiće italijanski umjetnik Emanuele Viti, pobjednik dva najznačajnija svjetska takmičenja (Svjetski trofej i Klingental).

image

Плакат фестивалa

-ФОТО:HARMONIKA FEST, FEJSBUK

Takmičenje je organizovano u 15 kategorija, a takmičare će ocjenjivati renomirani stručni žiri. Pobjednici kategorija će nastupiti na Koncertu pobjednika 26. maja u 20 sati na Maloj sceni CZK Tivat, kada će biti upriličena i dodjela nagrada najboljima na takmičenju.

Edukativni segment festivala, pored master klasa koji će držati profesor Dariusz Baszak iz Poljske, danas, 25. maja, obogaćen je sa još dva predavanja koja će sjutra, 26. maja, održati prof. dr Zoran Božanić i prof. dr Ljubomir S. Lukić.

Organizator festivala je NVO Harmonika Montenegrina u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat. Festival podržavaju Opštiva Tivat, Turistička organizacija Tivat, Univerzitet Crne Gore, Muzička akademija i Ministarstvo kulture i medija.

Idejni tvorac festivala je harmonikaš mr Predrag Janković.

Ž.J.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:08