Počinju 53. kniževni susreti / Foto: Željko Šapurić, Dan
18/07/2024 u 09:04 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počinju 53. književni susreti – „Pjesnička riječ na izvoru Pive”

Sjutra i preksjutra (19. I 20. jula) u organizaciji Centra za kulturu i Opštine Plužine, biće održani 53. kniževni susreti „Pjesnička riječ na izvoru Pive”, najstarije književne manifestacije u Crnoj Gori, koja će trajati dva dana i koja će okupiti veći broj pjesnika.

Prvi dio manifestacije počeće u petak u 17. časova gdje se održati promocija nove knjige Zbornik radova o Đorđu Nešiću. U 19.30 časova biće otvorena izložba skulptura (posthumno) „Piva koje više nema”, autora Mija Mijuškovića. Pola sata kasnije je veče stvaralaca iz Pive, kada će nastupiti zavičajni pjesnici, zatim prezentacija novih knjiga autora iz Pive i sjećanje na književnika Gorana Petrovića i uručene nagrade „Spasoje Pajo Blagojević” i „Radule Željko Damjanović” za 2024. godinu.

Drugi dan književnih susreta počeće  simpozijumom kritika o Književnom stvaralaštvu Milutina Mićovića. Za 15. časova predviđena je vožnja brodicom po Pivskom jezeru i predstavljanje knjige prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Spasoje Pajo Blagojević” Pavla Zeljića.

image

"Pjesnička riječ na izvoru Pive"

Foto: Željko Šapurić, Dan

U 21. čas na ljetnjoj sceni biće održan portret pjesnika Milana Mihailovića i miting poezije „S pjesnikom u ponoć”  Zoranom Kostićem, čime će se i završti ovogodišnji književni susreti „Pjesnička riječ na izvoru Pive”.

Andrija Radulović: Ustanoviti nagradu sa imenom Koste Radovića

Na ovogodišnjoj 53. po redu manifestaciji “Pjesnička riječ na izvoru Pive” nagrade za mlade pjesnike pripale su, Teodori Čukić iz Berana za zbirku poezije “Spasoje Pajo Blagojević” i Jovani Tomić nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola “Radule Željko Damjanović”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:31