Koncertom grupe ”Neri per caso” počelo 25. Podgoričko kulturno ljeto / -FOTO: LAZAR RUŽIĆ
02/06/2024 u 21:48 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Podgoričko kulturno ljeto” počelo odličnim koncertom

Jubilarno, 25. izdanje manifestacije "Podgoričko kulturno ljeto" počelo je večeras (2. juna) na podgoričkom Trgu nezavisnosti koncertom italijanskog vokalnog sastava "Neri per caso" ("Slučajno crni")
image

Publika koja voli dobru muziku večeras na glavnom podgoričkom trgu

-FOTO: LAZAR RUŽIĆ
Koncert grupe „Neri per caso” jedan je i od programa kojima Ambasada Republike Italije u Crnoj Gori obilježava 78. godišnjicu otkad je Italija postala republika.

Prije odličnog koncerta ovog italijanskog sastava koji se publici predstavio raznovrsnim repertoarom, samo a capella, publici su se obratile Snežana Tomanović, sekretarka Sekretarijata za kulturu Glavnog grada, i Andreina Marsela, ambasadorka Republike Italije u Podgorici.

Otvaranje manifestacije koncertom grupe „Neri per caso”, navela je Tomanović, još jedan je dokaz izuzetne saradnje Sekretarijata za kulturu i Ambasade Italije, a koje je i prethodnih godina rezultirala brojnim zapaženim programima. Tomanović je dodala da će i tokom ove manifestacije biti još nekoliko programa u saradnji s italijanskom ambasadom.

image

Sekretarka za kulturu Glavnog grada Snežana Tomanović

-FOTO: LAZAR RUŽIĆ

– „Podgoričko kulturno ljeto” programski je najsadržanija manifestacija Sekretarijata za kulturu, tokom koje ćemo od 2. juna do 20. septembra organizovati veliki broj kulturnih inicijativa - navela je Tomanović, dodajući da će i ove godine manifestacija biti u znaku otvorenih javnih površina, a kako bi kulturni sadržaji bili dostupni što većem broju građana.

Ambasadorka Marsela takođe je istakla zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Sekretarijatom, kao i činjenicom da u Crnoj Gori ovaj važan datum za Italiju mogu proslaviti koncertom ovog sastava koji traje već 25 godina, a koji su u Podgorici po prvi put. Posebno je zahvalila što će most „Milenijum” biti u nacionalnim bojama zastave Italije tri dana.

image

Ambasadorka Italije Andreina Marsela

-FOTO: LAZAR RUŽIĆ

– Mislim da je ovo odličan način da pokažemo naše jake veze koje spajaju naše dvije zemlje - rekla je između ostalog ambasadorka Marsela, koja je zahvalila svima koji su pomogli da dođe do koncerta grupe „Neri per caso” u Podgorici. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 21:57