Naslovnica knjige Zorana Paunovića / -IK CLIO
21/07/2024 u 13:34 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

„Poetika odmetništva”

Književni program festivala „Grad teatar” nastavlja se večeras (21. jul) na Trgu pjesnika promocijom knjige prof. Zorana Paunovića „Bob Dilan: Poetika odmetništva”. Promocija počinje u 21 čas, a sa autorom će razgovarati Zoran Hamović, čija izdavačka kuća „Clio” je objavila ovaj naslov

Zoran Paunović je redovni profesor za užu naučnu oblast Engleska i američka književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i Filološkom fakultetu u Beogradu. Autor četiri knjige i više od stotinu naučnih i stručnih radova, kao i tridesetak književnih prevoda sa engleskog za koje je dobio nekoliko nagrada i priznanja. Predavanja po pozivu držao u SAD, Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Potpredsednik srpskog PEN centra od 2010. godine. U novembru 2018. godine izabran za dopisnog člana SANU.

Zoran Paunović je prevodio stihove Boba Dilana i prije nego što je kantautor dobio Nobelovu nagradu za književnost, a svoje poznavanje Dilanovog djela i života Paunović je pretočio u biografiju ovog velikog muzičara.

Paunović u knjizi hronološki prati Dilanov život, birajući epizode koje su ovog pjesnika-muzičara oblikovale, bilo da je riječ o privatnim radostima i lomovima, bilo da je riječ o muzičkim uticajima i umjetničkim prekretnicama. Paunović, utoliko, nudi sadržajem bogat, a stilski besprekoran tekst.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 18:44