Velimir Bata Živojinović / - Dan
20/02/2024 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premješteni: Sin Miljko ispunjava očev amanet

Ostaci Velimira Bate Živojinovića biće premješteni iz Aleje zaslužnih građana u selo Koraćicu, gdje je porastao

Posmrtni ostaci legendarnog Velimira Bate Živojinovića biće premešteni do 1. maja iz Aleje zaslužnih građana u grobnicu u selo Koraćicu: Velikan srpskog i jugoslovenskog glumišta počivaće pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović, kao što je i želio.

Ovu informaciju za Informer je potvrdio Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića.

On je istakao da su sve procedure ispoštovane i da će se velika želja njegovih roditelja napokon ostvariti.

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premješteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gdje bi on trebalo da bude premješten prolazi vodovodna cijev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vrijeme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to riješeno, te možemo krenuti u proceduru premještanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavijšteni - kazao je Miljko Živojinović za Informer.

On je kazao da su svi članovi porodice Živojinović u toku i prisustvovaće polaganju ostataka u grobnicu. Ceremoniji že moći da prisustvuju svi oni koji to budu željeli, kazao je Miljko Živojinović.

Velimir Bata Živojinović je rođen 5. juna 1933. godine, Jagodini, a detinjstvo je proveo u Koraćici pod Kosmajem. On je, svakako, najpoznatije glumačko ime u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:01