ratimir martinović / -privatna arhiva r. martinovića
07/09/2024 u 08:43 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Povratak Bahu

Nova globalna muzička platforma "Azure Sky", sa sjedištem u Hong Kongu, najavila јe svoј početak rada izdavanjem albuma crnogorskog piјaniste Ratimira Martinovića "Back to Bach"

Album Ratimira Martinovića „Back to Bach” јe obјavljen 6. septembra, a Martinović svira takozvane Goldberg variјaciјe Bahovih kompoziciјa.

Kako navode iz "Azure Sky" namјera im јe da rade kao revolucionarna diskografska kuća posvećena ponovnom osmišljavanju klasične i džez muzike za savremenu publiku, a pijanista Ratimir Martinović je prvo lice ove nove globalne muzičke platforme. Kako ističu, Martinović јe pružio novi pogled na ovo kapitalno djelo muzičke literature, sa značajno drugačijim aranžmanom.

– Uzbuđen sam što je moj snimak Goldberga objavljen na novoj platformi "Azure Sky" i radujem se povratku u studio za snimanje novih projekata. Na KotorArtu, jednom od najznačajnijih muzičkih festivala u regionu takođe smo zainteresovani za saradnju ​​s "Azure Sky" - rekao јe Martinović.

image

Vizual za Martinovićev album

-AZURE SKY

„Današnja publika je mlađa, žanrovski agnostična, kulturno raznolika i rodno ravnopravna, i zaslužuju izdavačku kuću koja odražava njihov ukus”, kaže osnivačica platforme Astrid Angvik.

"Azure Sky" spaja veterane muzičke industrije s etabliranim i umjetnicima u usponu, vjerujući u uzdizanje klasične muzike kroz inovativnu tehnologiju i kreativne pristupe.

– Predani smo razmišljanju o "plavom nebu", imamo za cilj proizvesti zadivljujuće snimke koje prikazuju ljepotu, bogatstvo i raznolikost klasične muzike, istovremeno poštujući tradiciju i nasljeđe proteklih 400 godina – dodaje Angvik, naјavljuјući јoš niz novih proјekata, snimaka i albuma.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 10:33